top of page

ERGEN TERAPİSİ NEDİR?

Ergenler için daha çok bilişsel terapi ekollerinden (Rasyonel Duygucu Davranışçı Terapi, Bilişsel Terapi, Emdr, Şema Terapi vb.) faydalanılır. Yine bu yaş aralığındaki çocuklarla çalışırken dışavurumcu terapi yaklaşımlarından (Sanat terapisi, kukla terapisi, kum tepsisi terapisi vb.) da faydalanmak ifade edilemeyen duygu ve düşüncelerin ifadesini kolaylaştırır ve katharsis (Duygusal Boşalım) sağlar.


Çocuklar zaman zaman duygusal destek programlarının yanında ya da duygusal destek programlarından bağımsız olarak bilişsel destek ihtiyacı da hissedebilirler. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Öğrenme Güçlükleri (Disleksi, Disgrafi ve Diskalkuli) ve Sınır Zekâ problemleri gibi akademik başarıyı doğrudan etkileyen durumlar bu başlık altında sıralanabilir. Bu tarz durumlarda çocukları çift yönlü (duygusal ve bilişsel) olarak takip etmek ve bütüncül yaklaşmak çok önemlidir. Çünkü bilişsel alanda desteğe ihtiyaç duyan birçok çocuk ve ergen aynı zamanda duygusal olarak da desteklenmeye ihtiyaç duyar.

​

Hangi Durumlarda Destek Almalısınız?


Özgüven Eksikliği, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Öğrenme Güçlüğü, Mental Retardasyon, Sınav Kaygısı, Öfke ve Saldırganlık, Travma, Akran İlişkileri, Duygusal İlişkiler, Fobi, Kaygı ve Korkular

Sosyal Beceriler, Depresyon, Karşıt Gelme Bozukluğu, Takıntılar, Yeme Bozuklukları

bottom of page